World Forum The Hague

World Forum The Hague: Hosting the World! World Forum The Hague is een full-service congreslocatie in Den Haag. Tussen stad en strand heeft World Forum The Hague een ideale locatie en daarnaast goede bereikbaarheid. De unieke combinatie van een multifunctioneel auditorium, 35 breakout ruimtes en 12.000 m2 exporuimte maken World Forum de perfecte locatie voor elk type...

World Forum The Hague: Hosting the World!

World Forum The Hague is een full-service congreslocatie in Den Haag. Tussen stad en strand heeft World Forum The Hague een ideale locatie en daarnaast goede bereikbaarheid. De unieke combinatie van een multifunctioneel auditorium, 35 breakout ruimtes en 12.000 m2 exporuimte maken World Forum de perfecte locatie voor elk type congres. World Forum is groot genoeg om 5.000 bezoekers te ontvangen en tegelijkertijd klein genoeg om uw zakelijke bijeenkomst of evenement te personaliseren, daarnaast biedt deze locatie exclusiviteit. Dat maakt het mogelijk om het hele gebouw te transformeren naar uw eigen look en feel met op maat gemaakte branding van het gebouw. Door de investeringen van ruim 28 miljoen de afgelopen jaren, is World Forum Ready to host your event!

World Forum Flow

Alle vergaderruimtes bevinden zich rondom het middelpunt van het gebouw, het Atrium, dit geeft ieder event in World Forum een geweldige flow! Deze open ruimte verbindt alle gebieden rondom het Atrium. Op de begane grond is er Expo Foyer, met een open en heldere ambiance voor effectieve netwerkevents. Dan de King Willem-Alexander, met een plafond van 20 meter hoog en een prachtig groot podium is het auditorium een extra wow factor voor ieder congres. Alle 35 breakout ruimtes bieden uiteenlopende mogelijkheden voor uw event en onze sfeervolle Atlantic zaal is de perfecte ruimte voor bijvoorbeeld een geserveerd diner tot wel 1.200 couverts.

World Forum The Hague is een compacte venue maar heeft tegelijkertijd in totaal 17.500 verhuurbare m2, compleet gemoderniseerd na de gemaakte investeringen. Een perfect locatie voor internationale events met grootschalig karakter en ideaal voor netwerkmomenten, keynotes en breakout sessies. World Forum is een locatie met oneindig veel mogelijkheden en 50 jaar ervaring in het organiseren van evenementen! Tijdens het organiseren en hosten van events werken we als organisatie altijd vanuit onze speerpunten: Safety & Security, Service en Education. We zijn koploper op het gebied van Safety & Security, overtreffen verwachtingen met onze uitmuntende service en doen er alles aan om ten alle tijden onze kennis over te dragen en te investeren in educatieve projecten.

Organisatie

World Forum is een internationaal congrescentrum gevestigd in Den Haag.

Missie

"Verwachtingen overtreffen door te verbinden, verrijken en ontzorgen"

Onze kernwaarden zijn:

Betrokkenheid / Passie

Ervaring / Beleving

Persoonlijk contact / Persoonlijke aandacht

Visie

'World Forum The Hague wil de nummer één congreslocatie zijn in Nederland op het gebied van Safety & Security, Service en Education.’

Naast de visie en kernwaarden heeft World Forum speerpunten vastgesteld, waar het bedrijf zich op focust:

Safety & Security: ‘We are an expert in the area of safety and security’

Service: ‘We are distinguished in service

Education: ‘We are an educational institute’

Vijftig jaar World Forum The Hague

Op 14 maart 1969 werd World Forum dat toen nog bekend stond als het Nederlands Congresgebouw officieel geopend in het bijzijn van onder andere prins Bernhard. Het gebouw werd ontworpen door architect Jacobus Johannes Pieter Oud in de stijl van het functionalisme, wat zeer modern was voor de jaren zestig.

Het Haagse congrescentrum verwierf door de jaren heen grote, internationale bekendheid door het huisvesten van het North Sea Jazz Festival, dat van 1976 tot en met 2005 op deze locatie plaatsvond. Artiesten als Miles Davis, Dizzy Gillespie, Lionel Hampton en Candy Dulfer traden hier op. Maar ook grootheden als Neil Armstrong, Kofi Annan, Bill Gates, Hillary Clinton en Barack Obama spraken tijdens grote, internationale congressen van top-niveau in World Forum.

GL events

Sinds 2009 is GL events, een Frans bedrijf, verantwoordelijk voor de commerciële exploitatie van World Forum. GL events is al ruim 30 jaar een belangrijke speler binnen de internationale congres- en evenementenbranche. Wereldwijd exploiteren zij 43 congreslocaties in onder andere Barcelona, Nice, Brussel, Parijs, Boedapest, Rio de Janeiro en Shanghai.

GL events in het kort:

Actief op 5 continenten in meer dan 20 landen

Ruim 3.934 medewerkers

Genoteerd aan de NYSE-Euronext Parijs in segment B

€ 953 miljoen an inkomsten in 2016 (49% van internationale markten)

90 kantoren wereldwijd

Meer dan 300 eigen vakbeurzen

Ruim 4.000 evenementen

Meer dan 11 miljoen bezoekers en xposanten

Zie voor meer informatie de website van GL events: www.gl-events.com 

Gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag is in juli 2013 wederom eigenaar geworden van het gebouw World Forum. De afgelopen periode is er flink geïnvesteerd in onder andere installaties en een nieuwe expo ruimte. Hiermee is World Forum klaar voor de toekomst en wordt gezamenlijk met de stad Den Haag de nadruk gelegd op het binnenhalen van grote internationale congressen. www.denhaag.nl

Faciliteiten

Catering aanwezig

Geluidsinstallatie aanwezig

Indoor & Outdoor

Invaliden toegankelijk

Plug & Play aanwezig

Visuele middelen aanwezig

Alle zalen

King Willem- Alexander

King Willem- Alexander Classroom

King Willem- Alexander Compact

Expo Foyer- Queen Maxima

Expo Foyer- Queen Maxima

Expo Foyer- Queen Maxima

Amazon theater

Amazon diner

Amazon carre

Atrium

Atrium

Atrium

Mississippi theater

Mississippi receptie

Mississippi cabaret

Onyx theater

Onyx entree/registration

Onyx diner

Atlantic diner

Atlantic theater

Atlantic receptie

Breakout room carre

Breakout room theater

Breakout room carre

Boardroom- Volga

Boardroom- Volga

Boardroom- Volga 2

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of een aanvraag doen voor uw congres? Neem contact op met onze collega van de Sales Office: +31 70 30 66 228 info@worldforum.nl

Bezoek website Offerte aanvragen